Adrie van Seeters winnaar vanuit Quievrain 1e Natourvlucht

Sportvrienden,

 

We hadden wat pech met het inkorven op de drukste inmandavond van 2021 liet de elektronica ons in de steek en moesten beide vluchten over dezelfde antenne's , gelukkig hadden we enkele vijwilligers die het mee hebben opgelost al was van het schema wat Ik had gemaakt niet veel meer over. We hadden gelukkig goed weer om zo in te korven, Iedereen hartelijke dank voor jullie hulpen voor het geduld,  de OBvP zijn we samen. in ons 125 jarig bestaan, laten we hopen op twee mooie vluchten morgen, Iedereen succes,

bovenstaande schreef Ik vrijdag heel laat, nog niet wetend dat onze duiven pas om 2:50u zijn geladen bij de OBvP uitgerekend in het drukste weekend had de wagen van onze afdeling tijdens het ophalen pech en kon niet meer verder rijden, en er is een andere wagen vanuit de loods naartoe moeten rijden om alle manden met duiven die er al instonden over te laden, een hele klus en dank aan alle vrijwilligers die hebben meegewerkt om te zorgen dat we toch 2 vluchten hebben afgewerkt. Hier was de laadploeg deze week Ad van der Kieboom en Cor Kuijpers heren bedankt dat jullie zo lang hebben gewacht om toch onze duiven in de wagen te laden,  zonder vrijwilligers geen duivensport.

Dan over naar de eerste natour vlucht vanuit Quievrain, oude en jongen duiven vliegen samen in concours, en voor deze vlucht waren 803 duiven ingemand in de OBvP. Het is de 125 van Adrie van Seeters die als 15e getekende was ingemand die deze nipte overwinning behaald, net als bij de jongen duiven was het verschil achter de komma, dus een zeer nipte overwinning voor Adrie van Seeters,

Adrie gefeliciteerd met deze mooie overwinning laten we hopen dat er nog wat mooie vluchten volgen.

 

 

Verder kreeg Ik een terechte reclame van D de Hoogh en Zn zij speelden 34 duiven maar wilde er maar 21 in het concours van Rayon 3 laten meedoen voor de prijzen, Dit mag volgens de regelgeving van het NPO (zie invliegduiven) maar als U dit doet meld het svp bij het inleveren van Uw systeem, om misverstanden te voorkomen. Nu heb Ik vrijdag dit aantal duiven aangepast naar 34 stuks omdat Ik dacht dat ze dit niet goed hadden ingevuld en we dit soort aanpassingen vaker moeten uitvoeren omdat er niets of minder duiven dan ingevoerd, en wij niet willen dat iemand een vroege duif word ontnomen doordat het systeem niet goed is ingevuld. het is zo dat Ik om 23:15u niet heb gebeld om te vragen of dit goed was, ze hebben op alle voorgaande vluchten altijd al hun duiven in concours gehad. Dit is ook het verzoek van de overige verenigingen in Rayon 3 en 4 zodat het aantal duiven wat deelneemt aan de concoursen zo hoog mogelijk is. 

Nadat Ik de reclame heb ontvangen heb Ik direct contact gezocht met de verantwoordelijke van afd 2 voor de uitslagen met de vraag of ze dit wilde aanpassen kreeg Ik de volgende reactie,

Goede middag Gert, Brabant 2000 heeft half het seizoen besloten om het insturen van de bestanden te doen zoals in 2020. Dat houdt in dat de aantallen op alle niveaus worden aangevuld. op de najaarsvergadering komen we met een voorstel hoe wij dit willen gaan doen om een eerlijk kampioenschap te creeren. Op niveaus is geen reclame mogelijk volgens NPO. Dat heeft ons doen besluiten om zo te handelen. Uitzondering in niveau 9 dat wordt ongemoeid gelaten.

Ik heb daarop gereageerd met de opmerking van D de Hoogh en Zn dat Maarten Huismans en meerdere dit doen en daarop kreeg Ik de reactie van afd 2 (Kees Godschalk) dat ze het ook bij Maarten Huismans en alle overige leden van afd 2 aanpassen.

Ik had de reclame ook bij Rayon 3 ingediend en Bernard brouwer liet me weten dat ze meegaan met het besluit van afd 2. 

Ik had verwacht dat ze het wel zouden aanpassen, maar Ik was niet op de hoogte dat afd 2 deze aantallen duiven toch aanpast. Als het vooraf bij het inkorven goed staat word het volgens mij wel zo verwerkt bij compuclub maar de afdeling past dit later weer aan ? 

verzoek van ons als U anders dan voorheen met minder duiven wil meedoen aan de opvolgende niveaus meld dit bij het afgeven van Uw klok voor het inlezen van de vlucht. dan houden wij het zo aan.

 

Gr Gert van den Bogaard

 

 

Namens het Bestuur OBvP