Comb van Dongen Stultjens overwinnaars zware vlucht uit Dax

Sportvrienden,

Het seizoen is op het drukste punt aangekomen, en voor alle vrijwilligers vraagt dit erg veel, ga er maar eens aanstaan en bedenk wat er allemaal moet gebeuren om te zorgen dat alle manden elke week worden geladen en gelost, de vuile manden moeten allemaal weer worden schoongemaakt, er moeten mensen zijn die de duiven inkorven, registreren hoeveel er mee gaan naar elke vlucht en zorgen dat de uitslag weer op Uw scherm verschijnt, of het nu een wedvlucht of trainingsvlucht is er komt enorm veel bij kijken en als je dan dinsdag donderdag vrijdag en zaterdag allemaal werkzaamheden hebt in de vereniging is het erg jammer dat er niet meer vrijwilligers zijn om het met elkaar te doen, gelukkig hebben we een aantal liefhebbers die als vrijwilligers deze taken vervullen, en daar ben ik enorm trots op en Ik waardeer de inzet van al deze mensen enorm, want zonder jullie hebben we geen duivensport en Ik zou al deze mensen een overwinning gunnen. Ik hoop dat U beseft hoeveel tijd deze mensen in de duivensport steken, Vrijwilligers allemaal hartelijk bedankt, zonder jullie geen duivensport en Ik hoop nog dat jullie deze werkzaamheden met plezier blijven doen zolang het mogelijk is, het is onbetaalbaar voor de OBvP maar het wordt enorm gewaardeerd.

Dinsdag avond hebben we ingekorfd voor de wedvlucht Dax een klassieker voor de marathon liefhebbers, het weer zag er voor vrijdag en zaterdag zeer goed uit en de wind uit Noordelijke richting maakte het een zware vlucht voor de 50 duiven van de OBvP die om 13u zijn gelost.

De overwinning in de OBvP is voor de comb Frans van Dongen en John Stultjens die bijna 24 uur na lossing hun duivin over de antenne zagen lopen, met een snelheid onder de 1000mtr/min kun je van een zeer zware vlucht spreken. De comb heeft deze duivin gekregen van sportvriend Erwin Hoefnagels uit Chaam die zeker het juiste fond materiaal heeft zitten, en zelf ook zeer goed speelt op de ZLU vluchten. Deze duivin was al getipt door de tijdelijke verzorger van de duiven voor Frans na zijn knieoperatie, Henny van Seeters had dit goed gezien en wat is het toch jammer dat hij afscheid heeft genomen van zijn duiven, maar hij volgt de duivensport nog op de voet. Frans en John zijn erg blij dat jij de verzorging tijdelijk hebt kunnen doen Henny en gelukkig gaat het met Frans weer beter zodat hij ze zelf weer kan verzorgen, Frans en John gefeliciteerd met dit prachtige resultaat Ook in Rayon 3 was het de eerste prijs en in afd 2 was het de 3e en Nationaal in sector 1A de 4e prijs kortom een prima prestatie van jullie 2e getekende de 374 die al meer kopprijzen heeft behaald in 2021.

Door de verandering van het aantal prijsduiven van 1:4 naar 1:3 duurde het natuurlijk ook langer voor alle prijzen waren verdiend zeker met deze pittige omstandigheden, Ik denk ook dat dit in de komende winter nog eens goed moet worden bekeken, maar het is wat de liefhebbers willen.

Op naar de volgende marathon vlucht over 2 weken staat Tarbes op het programma, zie ze allemaal weer goed voor te bereiden succes.

 

Gr Gert