Comb Stultjens van Dongen winnen met 1e get Quievrain

Sportvrienden,

Het seizoen is in volle gang en vrijdagavond hebben we ingemand voor de 2e vlucht voor onze jongen duiven, En net na het inkorven bereikte ons het droevige nieuws dat Henk van Nijnatten is overleden, een paar weken geleden liep hij nog rond in ons lokaal, en moest hij de werkzaamheden doen voor z'n maat Willem, en dan nu na een kort ziekbed is hij ons ontvallen, We wensen Ad en zijn compagnons die samen de duivensport beleefde met Henk, zijn vrienden en familie heel veel sterkte de komende tijd.

737 duiven zijn ingezet om aan de wedstrijd mee te doen en enkele leden hebben voor de eerste keer hun jongen gespeeld en andere hadden de duiven nu voor de 4e keer met de afdeling mee, het weer was fantastisch en het was weer wachten op het losmoment, doordat er afdelingen voor ons staan en kruislossingen zien te vermijden werd er om 9uur gelost en met een prima vertrek kwamen de duiven richting Oosterhout.

De eerste get van John en Frans was vandaag de snelste van onze vereniging, hun doffer de 291 is nog niet gekoppeld maar wilde net als vorige week toch snel naar zijn hok, deze duif stamt uit de lijn van hun 600 x dochter 31 van Koos en Marc van der Poel, gekoppeld aan een kleindochter van hun stamduiven de 600 en de 715. Frans en John gefeliciteerd met dit prachtige resultaat en met 4 duiven bij de eerste 10 een prima resultaat, geniet ervan.

Een concoursduur van nog geen 12 minuten 1:3 op de tweede vlucht voor onze jongen duiven geeft aan hoe de vliegcondities waren op deze zaterdag.

Ik hoop dat de duiven meest thuis gekomen zijn en we volgende week weer een mooie vlucht kunnen spelen. let wel goed op de ogen van de jongen duiven, We hebben al weer gevallen gezien dat de ogen helemaal dicht zitten, deze duiven kunnen misschien gespeeld worden maar ze krijgen er flink van langs in de mand en zijn daardoor kansloos op de vlucht, en het is niet fijn voor de overige clubgenoten Ik weet dat we het niet kunnen voorkomen maar laten we zorgen alleen gezonde jongen duiven in te korven voor de vluchten, en houd deze duiven thuis.

Vandaag nog 2 vluchten te gaan, iedereen veel succes

Gr Gert van den Bogaard